Οι αναβαθμίσεις ERP ξεκινούν στο Cloud

Οι αναβαθμίσεις ERP ξεκινούν στο Cloud

Λαμβάνοντας μια νέα μορφή

Καθώς τα συστήματα ERP ( Enterprise resource planning ) συνεχίζουν να βρίσκουν τη θέση τους στην αλυσίδα εφοδιασμού, η τεχνολογία έχει αρχίσει να αναλαμβάνει μια νέα μορφή. Τα συστήματα ERP ( Enterprise resource planning ) έχουν διανύσει πολύ δρόμο από την πρώτη τους εφαρμογή στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν η μόνη επιλογή ήταν ένα μοντέλο που βασίζεται στην αρχή. Η πλειοψηφία των εταιρειών εξακολουθεί να προτιμά το πρωτότυπο, αλλά καθώς η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τα τελευταία 20 χρόνια, οι πωλητές βλέπουν όλο και περισσότερες επιλογές, όπως ένα σύστημα βασισμένο σε σύννεφο το οποίο μπορεί να διανεμηθεί μέσω του Διαδικτύου και να έχει πρόσβαση σε τελικούς χρήστες μέσω Προγράμματα περιήγησης ιστού. Συχνά χρησιμοποιείται ως μεταφορά για το διαδίκτυο, το cloud computing σημαίνει αποθήκευση και πρόσβαση σε δεδομένα και προγράμματα μέσω του διαδικτύου αντί του σκληρού δίσκου του υπολογιστή σας.

Ποια είναι λοιπόν η διαφορά ανάμεσα σε ένα ERP ( Enterprise resource planning ) που βασίζεται στην αρχή και στη λύση που βασίζεται σε σύννεφο;

Σύμφωνα με ένα άρθρο, το “How Cloud ERP Compares to On-Premise ERP”, που δημοσιεύθηκε από το Oracle + NetSuite, η βασική διαφορά μεταξύ του ERP στο ERP και του cloud ERP αφορά στη θέση.

“Οι ERP λύσεις on-premise εγκαθίστανται τοπικά στο υλικό και στους διακομιστές της εταιρείας σας και στη συνέχεια διαχειρίζονται από το προσωπικό της τεχνολογίας πληροφορικής (IT), ενώ το cloud ERP – που ονομάζεται επίσης SaaS ή Software-as-a-Service – παρέχεται ως υπηρεσία . Με αυτό το είδος ανάπτυξης, το λογισμικό ERP μιας εταιρείας και τα σχετικά δεδομένα της διαχειρίζεται κεντρικά (στο cloud διαδίκτυο) από τον προμηθευτή ERP και προσπελαίνονται από πελάτες χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού », εξηγεί το άρθρο.

Προς όφελός σας

Οι λύσεις ERP ( Enterprise resource planning ) που βασίζονται σε cloud προσφέρουν τέσσερα βασικά πλεονεκτήματα όπως είναι το κόστος, η προσαρμογή, η βελτιωμένη απόδοση, η προσβασιμότητα και η ταχύτητα ανάπτυξης.

1) Τα συστήματα ERP ( Enterprise resource planning ) κόστους-προϋπολογισμού συνήθως απαιτούν μεγάλο κόστος εκ των προτέρων για την αγορά και τη διαχείριση του λογισμικού και του σχετικού υλικού, των διακομιστών και των εγκαταστάσεων που απαιτούνται για την εκτέλεση του. Και χωρίς ένα μεγάλο ή έμπειρο προσωπικό πληροφορικής, οι πρόσθετες επενδύσεις σε προσωπικό και κατάρτιση μπορούν να προστεθούν γρήγορα.

Ο πελάτης VAI, ο Black River Produce, ένας νέος διανομέας τροφίμων που εδρεύει στο Βερμόντ, έπεσε στο δεύτερο σενάριο πριν μεταβεί σε σύστημα βασισμένο σε πρόγραμμα περιήγησης από την VAI. Καθώς η επιχείρηση επεκτάθηκε γρήγορα, το αρχικό τους ERP ( Enterprise resource planning ) δεν μπορούσε να συμβαδίσει με τις αυξανόμενες απαιτήσεις της επιχείρησης.

Υπάρχει, ωστόσο, κάποια αντίσταση από εταιρείες που λειτουργούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επειδή η λειτουργία τους είναι κρίσιμη γι ‘αυτούς. Η Scioscia λέει ότι μερικές εταιρείες πιστεύουν ότι εάν ο διακομιστής είναι στην αρχή, θα υπάρξουν λιγότερες πιθανότητες για down time, η οποία σχετίζεται με μια διακοπή του διαδικτύου.

Η VAI προσφέρει τόσο ERP ( Enterprise resource planning ) συστήματα εγκατεστημένα στο περιβάλλον όσο και σε cloud, αλλά συνήθως οδηγεί με το σύννεφο για να δείξει στις επιχειρήσεις τα τεράστια οφέλη και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επωφεληθούν από τη μείωση του κόστους των υποδομών.

“Αν προτιμάτε, η VAI ξεκινά την εφαρμογή στο σύννεφο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υλοποίησης, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει αν θα επιθυμούσε να παραμείνει στο σύννεφο ή να εισάγει σε διακομιστές premise. Δίνει στον πελάτη τη δυνατότητα να το ελέγξει για να δει αν του αρέσει το σύννεφο, αν η ταχύτητα, το uptime, η αξιοπιστία είναι αυτό που θέλουν να είναι “, λέει η Scioscia. “Βλέπουμε πολλούς πελάτες που μένουν στο σύννεφο και οι οποίοι είναι σήμερα έκπληκτοι από το τι μπορεί να προσφέρει το σύννεφο”.

Το Black River Produce είναι ένα παράδειγμα μιας λειτουργίας 24/7 που έβλεπε πώς τα οφέλη ενός συστήματος που βασίζεται σε σύννεφο αντισταθμίζουν τους κινδύνους.

“Το μοντέλο διανομής τροφίμων αλλάζει με πολύ, πολύ γρήγορο ρυθμό και η τεχνολογία για αυτό αλλάζει πολύ γρήγορα. Η VAI μπόρεσε να συμβαδίσει με αυτές τις αλλαγές και να μας κρατήσει μπροστά από την καμπύλη “, λέει ο Buchanan. “Αν βρισκόμασταν με ένα άλλο σύστημα που δεν ήταν τόσο προσαρμόσιμο και ανταποκρινόμενο, πιθανότατα θα εξετάζαμε τις μειώσεις των πωλήσεων και την απώλεια μεριδίων αγοράς. Είμαστε μια επιθετική εταιρεία. Αναμένουμε διψήφια αύξηση πωλήσεων 24/7 και η VAI συνεχίζει με αυτό το επιθετικό μοντέλο. ”

4) Ταχύτητα ανάπτυξης – Κάθε ανάπτυξη ERP ( Enterprise resource planning ) απαιτεί χρόνο και απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, αλλά το cloud ERP προσφέρει σαφή πλεονεκτήματα όταν εξετάζετε την ταχύτητα ανάπτυξης. Το άρθρο Oracle + NetSuite επισημαίνει ότι επειδή το cloud ERP δεν απαιτεί πρόσθετο υλικό, μια επιχείρηση δεν χρειάζεται να σπαταλάσει χρόνο προμηθεύοντας και εγκαθιστώντας υποδομή πληροφορικής, μεταφέροντας εύκολα σε πολλαπλές περιοχές, θυγατρικές και τμήματα χωρίς πρόσθετο κόστος.

Δεν υπάρχει ανταμοιβή χωρίς κίνδυνο

Τα οφέλη από ένα σύστημα που βασίζεται σε σύννεφο είναι σημαντικά, αλλά πολλές εταιρείες εξακολουθούν να ανησυχούν, ειδικά σε εκείνες τις περιοχές όπου το Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας είναι περιορισμένο, σημειώνει η Scioscia.

“Ο μεγαλύτερος περιορισμός στη μετάβαση στο σύννεφο εξακολουθεί να είναι η διαθεσιμότητα υψηλής ταχύτητας διαδικτύου σε μια τοποθεσία”, λέει η Scioscia. “Προφανώς στις μεγάλες πόλεις υπάρχει γρήγορο internet υψηλής ταχύτητας, αλλά καθώς διασχίζουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Βόρεια Αμερική, εξακολουθούν να υπάρχουν τοποθεσίες που δεν έχουν πραγματικά καλό και αξιόπιστο internet υψηλής ταχύτητας. Έτσι, αν δεν το έχετε, το σύννεφο δεν είναι πραγματικά επιλογή για εσάς. ”

Ένας άλλος φόβος πολλών εταιρειών όσον αφορά τις λύσεις με βάση το σύννεφο είναι η προστασία των δεδομένων.

“Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να βάλουν τα πράγματα στο σύννεφο επειδή φοβούνται να μεταφέρουν τα δεδομένα τους στον ανοιχτό κόσμο”, σημειώνει η Scioscia. “Αλλά η ασφάλεια έχει εξελιχθεί πραγματικά στις περισσότερες λύσεις cloud, όπου οι εταιρείες σήμερα είναι πολύ πιο προστατευμένες από μια άποψη δεδομένων από ό, τι στο παρελθόν.”

Επειδή είναι η βασική τους ικανότητα, οι πάροχοι ERP του Cloud, όπως το Oracle + NetSuite, εξασφαλίζουν την κορυφαία προτεραιότητά τους στα συστήματα τους παρέχοντας ισχυρές, βιομηχανικές πιστοποιήσεις ασφάλειας δεδομένων όπως η συμμόρφωση με τα PCI DSS και SAS 70. Επιπλέον, οι πάροχοι λύσεων ακολουθούν άλλη αυστηρή ασφάλεια Διαδικασίες ανάκτησης και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που θα ήταν απαγορευτικές για το κόστος με λύσεις ERP επιτόπου.

Πηγή: www.commerce.gr

Previous Το LinkedIn συνεργάζεται με το Infor CRM για να αυξήσουν τις πωλήσεις παραγωγικότητας
Next Πως να αυξήσετε τις πωλήσεις και τα έσοδα για πωλήσεις μέσων με CRM

You might also like

B2B

Πως θα χρησιμοποιήσετε τα Socia Media για να αυξήσετε το traffic στο B2B

Όταν μιλάμε για το B2B, τα social media δεν είναι ακριβώς το δυνατό του σημείο, και στη σημερινή εποχή που η ζωή των περισσότερων ανθρώπων κατακλύζεται από τα social media,

B2B

Ηλεκτρονική Τιμολόγηση με ψηφιακή υπογραφή χωρίς την ανάγκη χρήσης φορολογικών μηχανισμών [Μέρος 2ο]

Κατάργηση της θεώρησης και της υποχρέωσης σήμανσης των τιμολογίων & Κατάργηση του Δελτίου αποστολής με την σημερινή μορφή Βάσει του άρθρου 51 (σελ. 42) του νόμου ν.4223/2013 [Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας

e-Shops

Ενσωμάτωση eCommerce και ERP: Γιατί θα έπρεπε να το κάνετε και πως

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των παγκόσμιων στατιστικών του ηλεκτρονικού εμπορίου για το 2014, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις έφτασαν το ύψος των 304 δις δολαρίων. Είναι η 5η συνεχόμενη χρονιά που οι

B2B

CRM και Marketing Automation – Ένας ισχυρός συνδυασμός

Μπισκότα και γάλα. Lennon και McCartney. Jordan και Pippen. Τα μεγαλύτερα δίδυμα αποτελούνται πάντα από το yin και το yang, δύο διαφορετικά αλλά μισά που συμπληρώνουν το ένα το άλλο,

CRM

Η Salesforce εξοπλίζει τους προγραμματιστές με τα έξυπνα εργαλεία Einstein για δημιουργία CRM τεχνητής νοημοσύνης

Η cloud-κεντρική Customer Software Management (CRM) εταιρεία λογισμικού Salesforce επιθυμεί να γίνει εταιρεία ανάπτυξης. Λοιπόν, όπως γνωρίζουμε, κάθε εταιρεία υλικού θέλει τώρα να μετατραπεί σε εταιρεία λογισμικού… κάθε εταιρεία με

Ενημέρωση

Οργανωθείτε προσεκτικά πριν ενσωματώσετε ένα cloud ERP σύστημα

ERP συστήματα όπως αυτά που είναι εξειδικευμένα για χρήση σε επιχειρήσεις που εδρεύουν στον κατασκευαστικό κλάδο, έχουν υπάρξει «αργά» όσον αφορά τη μεταφορά τους στο cloud περιβάλλον. Ωστόσο, υπάρχει ένας

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply