Ποιά τα πλεονεκτήματα της υιοθέτησης ενός προγράμματος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης;

Ποιά τα πλεονεκτήματα της υιοθέτησης ενός προγράμματος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης;

Επαγγελματική εμφάνιση

Αρχικά, οι επαγγελματίες που επιλέγουν την ηλεκτρονική τιμολόγηση έχουν στη διάθεσή τους πληθώρα επιλογών ως προς την εμφάνιση των εγγράφων τους. Τα περισσότερα προγράμματα είναι παραμετροποιήσιμα και προσαρμόζονται στις ανάγκες και την αισθητική του χρήστη ο οποίος μπορεί να προσθέσει το logo της εταιρείας, την σφραγίδα αλλά και διάφορες απαραίτητες πληροφορίες για τις συναλλαγές με πελάτες.

Με αυτόν τον τρόπο, ξενοιάζει από επαναλαμβανόμενες κινήσεις και προχειρογραμμένα έγγραφα που του κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα.

Οικονομία χρόνου

Αποθηκεύοντας μία φορά τους καταλόγους πελατών/προμηθευτών και προϊόντων, εξοικονομείτε χρόνο κατά την έκδοση παραστατικών καθώς, τα δεδομένα τους (ΑΦΜ, διεύθυνση, ΔΟΥ κλπ) ανασύρονται αυτόματα από το σύστημα ηλεκτρονικής τιμολόγησης και, με μερικά μόνο κλικ, τα παραστικά είναι έτοιμα για αποστολή στους παραλήπτες μέσω email.

Επίσης, δεν χρειάζεται να πληκτρολογείτε ξανά και ξανά τα προϊόντα σας για να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρνικό τιμολόγιο. Εφόσον τα έχετε καταχωρήσει μια φορά, το πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης θα αντιγράψει αυτόματα στη φόρμα του τιμολογίου τις λεπτομέρειες τους, την τιμή πώλησης και τον αντίστοιχο ΦΠΑ. Τέλος, η εφαρμογή ηλεκτρονικής τιμολόγησης θα κάνει αυτόματα τους υπολογισμούς για τον εκάστοτε συντελεστή ΦΠΑ και τη συνολική αξία εξοικονομώντας σας ακόμα περισσότερο χρόνο.

Λάθη-τέλος

Ποιος δεν έχει δεί ορθογραφικά, λάθη σε υπολογισμούς ΦΠΑ και άλλα σε χειρόγραφα παραστατικά; Η ηλεκτρονική τιμολόγηση δεν θα σας αφήσει ποτέ εκτεθειμένους καθώς, όλες οι μαθηματικές πράξεις γίνονται αυτόματα από το εκάστοτε πρόγραμμα. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως τα στοιχεία πελατών, για τα παραστατικά είναι αποθηκευμένες ώστε να μη χρειάζεται να τις πληκτρολογήσετε εκ νέου, αποφεύγοντας έτσι ορθογραφικά λάθη που δημιουργούν σύγχυση και ορισμένες φορές επισύρουν πρόστιμα.

Οικονομικός έλεγχος

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση, εκτός από την έκδοση παραστατικών, διευκολύνει τον επιχειρηματία να έχει μια εικόνα των οικονομικών της εταιρείας του, ανά πάσα στιγμή. Από τα υπόλοιπα πελατών/προμηθευτών μέχρι τα βιβλία εσόδων / εξόδων και τα κέρδη του έτους, είναι σημαντικό να γνωρίζετε βασικούς οικονομικούς δείκτες ώστε να πάρετε σωστές αποφάσεις για το μέλλον της επιχείρησής σας.

Μείωση κόστους

H ηλεκτρονική τιμολόγηση σας εξοικονομεί χρήματα που, με τον παραδοσιακό τρόπο, θα ξοδεύονταν σε γραφική ύλη, χαρτί εκτύπωσης και αναλώσιμα εκτυπωτή. Πλέον, μπορείτε να τηρείτε το αρχείο σας αποκλειστικά ηλεκτρονικά και να αποστέλλετε τα παραστατικά σας με email, εκμηδενίζοντας ταυτόχρονα τα κόστη αλληλογραφίας (courrier).

Εργασία φιλική προς το περιβάλλον

Μπορεί να φαίνεται αδιάφορο σε κάποιους αλλά είναι σημαντικό να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον με τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, εφόσον έχουμε την επιλογή να μην το κάνουμε. Το ηλεκτρονικό τιμολόγιο, εφόσον δεν τυπώνεται σε χαρτί, έχει μηδενικό αντίκτυπο στην επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής του πλανήτη μας. Έτσι, μια εταιρεία που εκδίδει χιλιάδες παραστατικά το χρόνο, μπορεί να μειώσει σημαντικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, απλά και μόνο τιμολογώντας ηλεκτρονικά.