Γιατί είναι σημαντικό να έχετε μια λίστα με email για την επιχείρησή σας

Γιατί είναι σημαντικό να έχετε μια λίστα με email για την επιχείρησή σας

Ποτέ δεν φανταζόμασταν πως θα γράφαμε ένα άρθρο με θέμα το γιατί είναι σημαντικό για μια επιχέιρηση στην σύγχρονη εποχή του online marketing, να χτίσει μια λίστα με emails. Ωστόσο, μετά από μερικές συζητήσεις με πελάτες μας, μας εξέπληξε ιδιαίτερα το πόσες ερωτήσεις λάβαμε σχετικά με το γιατί οι τελευταίοι χρειάζονται ένα τέτοιο marketing tool.

Φυσικά, ακούσαμε δικαιολογίες όπως:

  • To email marketing «έχει πεθάνει»
  • Το χτίσιμο ενός email list μπορεί να πάρει πολύ χρόνο
  • To email marketing κοστίζει πολλά χρήματα
  • Έχω τη λίστα, τώρα τι κάνω;

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν το να αυξήσουν απλά τους followers ή τους φίλους στο Facebook είναι από μόνο του αρκετό. Δυστυχώς, τέτοιου είδους κοινό μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο ως «νοικιασμένο» κοινό, και όχι ως ιδιοκτησία. Συνεπώς, μπορεί να εξαφανιστεί το ίδιο γρήγορα με την απόκτησή του. Κρατήστε στο μυαλό σας, πως οι πλατφόρμες των social media σήμερα, προχωρούν συνεχώς σε αλλαγές οι οποίες ποτέ δεν ξέρετε πως μπορούν επηρεάσουν την πρόσβαση που έχετε ήδη στο κοινό σας.

Αυτοί είναι 5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να χτίσετε μια λίστα με emails, ξεκινώντας σήμερα κιόλας:

  1. Εσείς έχετε την ιδιοκτησία της λίστας. Ο κάθε συνδρομητής σας έχει παραχωρήσει το δικαίωμα αποθήκευσης του email του, συμφωνώντας με τους όρους και τις προϋποθέσεις. Εν αντιθέσει, η λίστα με τους φίλους σας στο Facebook ή με τους followers στο Instagram, δεν σας ανήκει.
  2. Έχετε άμεση πρόσβαση στους συνδρομητές σας. Τα emails πηγαίνουν κατευθείαν στο inbox τους, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να επικοινωνείτε μαζί τους περισσότερο αποδοτικά.
  3. Η επικοινωνία είναι περισσότερο στοχευμένη και proactive. Εσείς έχετε τον έλεγχο πάνω στη θεματολογία και το πρόγραμμα αποστολής των emails. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να προσεγγίσετε το κοινό σας την ώρα που εσείς θέλετε και με το περιεχόμενο που εσείς έχετε ορίσει.
  4. Το email είναι προσωπικό. Οι συνδρομητές μπορούν να διαβάσουν τα email σας σε ένα περιβάλλον ιδιαιτερότητας, και να επικοινωνήσουν μαζί σας ένας – ένας, χτίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη με το brand σας.
  5. Μια λίστα email αποτελεί ένα πολύτιμο προνόμιο για την επιχείρησή σας. Εάν ποτέ θελήσετε να πουλήσετε την επιχείρησή σας, η λίστα email σας, ακριβώς όπως και η λίστα με τους πελάτες σας, δύναται να αυξήσει την αξία πώλησης της επιχείρησής σε δυνητικούς αγοραστές.

Θυμηθείτε πως εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, το email αποτελεί ακόμα και σήμερα έναν από τους πιο αποδοτικούς τρόπους για επικοινωνία online. Συνεχίζει να «δουλεύει» για πολλές μικρές επιχειρήσεις. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι ένα email μπορεί να μείνει στο inbox ενός συνδρομητή μέχρι εκείνος να βρει το χρόνο να το διαβάσει, σε αντίθεση με το news feed των social media.

Επίσης, η εγγραφή σε ένα email list δεν είναι υποχρεωτική, κάτι το οποίο συνεπάγεται συνδρομητές που είναι περισσότερο πιθανό να μετατραπούν σε πελάτες.

Πηγή: www.commerce.gr

Previous Τα πλεονεκτήματα της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης σε λιγότερο από 3 λεπτά! (Βίντεο)
Next Πως θα αναπτύξετε την λίστα με τα email της επιχείρησής σας

You might also like

Ενημέρωση

H συνταγή για μια επιτυχημένη B2B στρατηγική στα Social Media

Εάν σας ζητούσαν να σκεφτείτε μερικά  brands τα οποία θεωρείτε πως έχουν διαγράψει μια εξαιρετική πορεία στα social media, είμαστε σίγουροι πως οι πρώτες 5 με 10 εταιρίες που θα σας

CRM

Η ψυχολογία που κρύβεται πίσω από την υιοθέτηση του CRM: γιατί είναι σημαντική για τους πελάτες;

Υπάρχει μια πληθώρα επιχειρήσεων που έχουν ήδη ενσωματώσει το CRM (Customer Relations Management). Τι συμβαίνει όμως μετά την ενσωμάτωση; Ποια είναι τα κίνητρα που ωθούν τους χρήστες να θεωρήσουν επιτυχημένο

B2B

Ηλεκτρονική Τιμολόγηση με ψηφιακή υπογραφή χωρίς την ανάγκη χρήσης φορολογικών μηχανισμών [Μέρος 2ο]

Κατάργηση της θεώρησης και της υποχρέωσης σήμανσης των τιμολογίων & Κατάργηση του Δελτίου αποστολής με την σημερινή μορφή Βάσει του άρθρου 51 (σελ. 42) του νόμου ν.4223/2013 [Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας

Ελεύθεροι Επαγγελματίες

Tips & Tricks για να χρησιμοποιήσετε έξυπνα το LinkedIn

Εάν μόλις κάνατε εγγραφή στο LinkedIn, τότε πρέπει να ξέρετε πως είσαστε πλέον μέρος του μεγαλύτερου επαγγελματικού δικτύου παγκοσμίως. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει για εσάς χρήσιμα tips και πληροφορίες για να

Ελεύθεροι Επαγγελματίες

LinkedIn: από beginner σε all star μέσα από 8 απλά βήματα

Το διαδίκτυο στη σημερινή εποχή, είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Εάν αναλογιστείτε πως μόνο το 15% των διαθέσιμων αγγελιών για εργασία φτάνουν σε σημείο να διαφημίζονται, αυτό σημαίνει πως το

Ενημέρωση

Πως θα φτιάξετε ένα τιμολόγιο βήμα-βήμα στο Excel

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση (e invoicing), αποτελεί μια επιχειρησιακή τεχνολογία με τεράστια προοπτική για κάθε επιχείρηση και οργανισμό, και καθώς προχωράμε σε ένα μέλλον ψηφιακής οικονομίας που θα λειτουργεί σε πραγματικό

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply